Oplevelsesorienteret terapi

Jeg er under uddannelse til familieterapeut hos Dansk Familieterapeutisk Institut (dfti.dk).
Jeg er på det sidste uddannelsesår af fire – og tager derfor imod klienter som studerende frem til sommeren 2021, hvor jeg består min eksamen og ikke længere som efterlønner kan tage imod private klienter.

Men jeg kan både frem til sommeren 2021 og derefter bruge min uddannelse som familieterapeut i frivilligrådgivninger.

Terapi er udviklende samtaler om livet, hvor terapeuten og enkeltpersonen, parret eller familien, der søger hjælp, er ligeværdige samtalepartnere og hinandens medvandrere et stykke vej af livet.

Jeg trækker på flere forskellige terapeutiske retninger, men er først og fremmest inspireret af den oplevelsesorienterede terapi. I den oplevelsesorienterede terapi arbejder vi med, hvad der sker her og nu mellem terapeuten og enkeltpersonen, parret og familien – men ikke mindst, hvad der sker mellem parret eller mellem familiens medlemmer.

I den oplevelsesorienterede terapi hjælper terapeuten med at skabe overblik over og forståelse for, hvordan parret eller familiens medlemmer er sammen, taler sammen og påvirker hinanden. Dermed oplever enkeltpersonen, parret eller familien, at de får nye erfaringer – at de kan forstå hinanden på nye måder, tale med hinanden på nye måder og leve sammen på nye måder.

Du kan her læse mere om individuel terapi, og om terapi med par og familier.