Uanset hvilke udfordringer, vi møder i vores liv, handler de næsten altid om menneskers forhold til hinanden.

– om forholdet til vores partner
– om forholdet til vores børn
– om forholdet til vores forældre
– om forholdet til venner
– om forholdet til andre mennesker i vores liv


Alle handler meningsfuldt, men ikke alle handlinger er hensigtsmæssige for andre.
Den sætning elsker jeg, fordi den understreger, at ingen mennesker står op om morgenen med planen om at gøre andre fortræd eller gøre andres liv besværligt. Men det sker ofte, at vores handlinger – uanset hvor meget mening, de giver for os selv – kommer til at gøre andre fortræd eller gøre andres liv besværligt, selv om det egentligt ikke var vores mening.

Det gælder også den anden vej rundt: at andre kommer til at gøre os fortræd eller gøre vores liv besværligt, selv om det egentlig ikke var deres mening.

En anden sætning, jeg elsker, er denne: Du kan ikke ændre andre. Det eneste, du kan ændre, er din egen måde at handle på over for andre.
Og så sker det forunderlige tit: at de andre rent faktisk ændrer sig i takt med, at du selv ændrer din måde at møde dem på.

I terapi, supervision og stressvejledning arbejder jeg ud fra disse grundlæggende principper om, at vi hænger sammen som mennesker, og at forandringerne i vores relationer sker, når vi begynder at møde hinanden på nye og anderledes måder.

Hjertelig hilsen
Pernille

Det handler om relationer